ESG-analytiker til Lærernes Pension


Vil du være med til at sikre, at Lærernes Pensions investeringer understøtter den grønne omstilling og ordentlige vilkår for mennesker, dyr og miljø? Er du god til at analysere og skrive beslutningsoplæg med øje for det væsentlige? Og skaber du værdi i samarbejdet med andre? Så kan du være personen, vi søger.

 

 

Dine opgaver

 

Til en nyoprettet stilling i Lærernes Pension søger vi en ESG-analytiker, som vil være med til at udvikle og implementere selskabets etiske retningslinjer i overensstemmelse med bestyrelsens og medlemmernes præferencer. Der er høje forventninger til bæredygtighedsindsatsen, og du vil få god mulighed for at præge den.

 

I 2021 kan du være med til at skabe grundlaget for en diskussion af selskabets etiske kodeks med selskabets bestyrelse og medlemsfora, sikre fortsat fremdrift med klimastrategien og implementere de nye EU-forordninger om bæredygtige investeringer.

 

Hertil kommer varetagelsen af din faste opgaveportefølje, som bl.a. vil være at

 

  • vedligeholde selskabets eksklusionsliste
  • vurdere anklager om kontroversielle forhold i virksomheder i investeringsporteføljen
  • udarbejde rapportering og beslutningsoplæg til selskabets ESG-komité og bestyrelse
  • overvåge udviklingen i investeringernes bæredygtigheds-karakteristika, herunder CO2-aftryk, 
  • medvirke til planlægning og afholdelse af månedlige møder i vores ESG-komité
  • forestå ESG-faglig sparring i due diligence-processer og opfølgningen på investeringer og
    bidrage til vores eksterne kommunikation om bæredygtighed

 

Vi tilbyder

 

Det daglige arbejde i Lærernes Pension varetages af et sekretariat med 36 medarbejdere, som arbejder med vidt forskellige ekspertiseområder. Vi lægger stor vægt på samarbejde og tilbyder gode muligheder for faglig og personlig udvikling gennem opgaver, kurser, deltagelse i arbejdsgrupper mv. Du kommer til at være en del af investeringsafdelingen på 10 medarbejdere, og du vil referere til selskabets ESG manager. I fritiden er der mulighed for at arrangere og deltage i forskellige sociale aktiviteter.

 

 

Din profil

 

Du har en relevant kandidatuddannelse med et godt resultat. Vi forestiller os, at du har et par års erfaring og gerne inden for bæredygtige investeringer. Du skal være stærk analytisk, have gode skriftlige og visuelle formidlingsevner samt være fortrolig med Excel og PowerPoint.

Som person arbejder du selvstændigt og trives med flere forskellige arbejdsopgaver på en gang. Du tager initiativ og udviser gode samarbejdsevner. Du brænder for at arbejde med bæredygtighed.

 

Dit næste skridt

Send din ansøgning, CV og eksamenspapirer samt eventuelle referencer snarest muligt. Vi behandler ansøgninger løbende og besætter stillingen, når den rette kandidat er fundet.

Hvis du har spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at ringe til ESG manager Katrine Graabæk Mogensen på +45 61 67 34 84.

 

Lærernes Pension forvalter ca. 120 mia.kr. for knap 150.000 lærere og er i kraftig vækst. Størstedelen af investeringsforvaltningen og medlemsadministrationen er lagt ud til eksterne samarbejdspartnere. Sekretariatet holder til i lyse lokaler i Tuborg Havn i Hellerup. Selskabet har vundet priser som Årets arbejdsmarkedspensionsselskab og Bedste image blandt pensionsselskaber.